Kedves Látogatóink!
2017. március 31. napjával a Pál-fa Kft. megszünt.
A Siegenia vasalat kereskedést a Pilis-Vezér-Ker Kft. vette át, így
a vasalatokat továbbra is elérheti ezen a linken:
Si-aubi-vasalat.hu

Adler festékek: Tompai Tamás +36 30 881 9988

 
Pál-fa Szárító és Kereskedelmi Kft.
 
 
 
 
     
 
 
     
Hírek Innováció Magunkról Linkek Kapcsolat
   
 
 
 
   
   

2015.11.02.
Megbízható cég lettünk

A Megbízható Cég Tanusítványt csak olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek az ügyfelek és az üzleti partnerek véleménye alapján hiteles üzletpolitikát folytatnak. Ez a tanusítvány egy olyan innovatív informatikai vizsgálaton alapul, amely teljes egészében a fogyasztók véleményére támaszkodik.
A tanusítvány megnyitása új ablakban (PDF fájl, 437 KB)...

 

2015.11.02.
ADLER Pigmocryl NG

(Magyar Asztalos és Faipar 2015/11)

Egy petróleumkék éjjeliszek­rény, egy rézvörös kisasz­tal vagy egy mentazöld szék egyaránt része a 2015­ös év vakmerő trendjeinek. Az Adler ezért kiemelten koncentrált a témára, hogy az asztalosok és a bútorgyártók dolgát meg­könnyítse, ha ügyfeleik felől ilyen merész igény merül fel.
A teljes cikk letöltése...

 

2015.02.12.
Matt, mattabb, Adler

(Magyar Asztalos és Faipar 2015/02)

Egyre többen kedvelik a matt felületeket és már az piackutatók is kimondják, a matt, bársonyos felület a trend. Fontos, hogy a matt felületkezelés tényleg matt legyen, a teljes felületen, a pórusokban is.
A teljes cikk letöltése...

 

2015.01.27.
Lakásbarát olaj – Kívül-belül ökologikus: Lignovit Terra

(Magyar Asztalos és Faipar 2014/12)

Egy ökologikus újdonság került a piacra az Adler „házból”, amely a faépítészetben és a belsőépítészetben egyaránt megállja a helyét. A tiroli lakkgyártó Lignovit Terra olaja teljes mértékben megújuló alapanyagokból készül, kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmazható, környezetbarát és természetes.
A teljes cikk letöltése...

 

2015.01.27.
„Védett” fa – Adler Pullex felületkezelő család

(Magyar Asztalos és Faipar 2014/12)

Kültéri beépített szerkezetek utólagos felületkezelése, felújítása során nem igazán jöhet szóba más, mint az ecsetelés. Az Adler erre a célra fejlesztette ki a speciális favédő családját, a Pullex-et. Ha kerítés, előtető, balkon, vagy egyéb kültéri szerkezet mázolásra szorul a Pullex tökéletes megoldást kínál.
A teljes cikk letöltése...

 

2014.12.02.
Természetesség igen, sérülékenység nem

(Magyar Asztalos és Faipar 2014/10)

A természetes felületek szinte mindig a trendek sorában szerepelnek. Az utóbbi időben azonban egyre nagyobb igény mutatkozik a teljesen natúr hatást keltő felületek iránt, amelyek épp mint a kezeletlen fán, nem érzékelhető rajtuk sem olaj, sem lakk.
A teljes cikk letöltése...

 

2014.12.02.
Tovább szép, mint a műanyag

(Magyar Asztalos és Faipar 2014/10)

A faablakok védelmére és az élettartam meghosszabbítására az ADLER különösen tartós lakkokat fejlesztett. Azonban az ablakok évről évre ki vannak téve a nyári nap melegének, a téli hidegnek, esőnek, szélnek, nedvességnek, ezért időközönként ápolásra szorulnak.
A teljes cikk letöltése...

 

2013.12.05.
Aqua-Resist – a jövő vizeslakkja az ADLER-től

(Magyar Asztalos és Faipar 2013/11)

Egy kemény legény, aki a jövőben jelentősen megkönnyíti az asztalosok dolgát: az új ADLER Aqua-Resist az első olyan egykomponensű vizeslakk, ami az osztályba sorolás során ugyanazt a fokozatot érte el, mint kétkomponensű ellenfelei.
A teljes cikk letöltése...

 

2013.11.12.
ADLER Q10: Az ablak-felületkezelés jövője

(Magyar Asztalos és Faipar 2013/04)

A legkisebb ablakgyártótól az ipari nagyüzemekig már minden felhasználó az új generációs Q10 minőségét kapja az ADLER-től. Mindegy, hogy a fedőréteg Acryl Spritzlack (szórólakk) vagy a közelmúltban (immáron 1 éve) bemutatott Dickschichtlasur (vastaglazúr), az Adler-laboratóriumban az ablakokhoz kifejlesztett Q10 felületkezelő anyagok előnyeiből mindenki profitál: a megrendelő, a felhasználó, de elsődlegesen maga az ablak.
A teljes cikk letöltése...

 

2013.11.08.
Középen az erő

(Magyar Asztalos és Faipar 2013/10)

Az ADLER bemutatja új ablakfelület-kezelő köztes rétegeit. Az ember azt gondolhatná, ha lakkról (felületkezelésről) van szó, akkor csak a látható, felső réteg számít. De nem! Az Adler felületkezelőanyag-gyártó cég nem csak a fedőréteggel törődik.
A teljes cikk letöltése...

 

2013.07.31.
ADLER Varicolor: a mindentudó

(Magyar Asztalos és Faipar 2013/07)

Az otthonában sok minden megérett a felújító festésre? Ajtó, ablak, radiátor, fémcső, öreg komód, talán még a hintaágyat is szeretné lefesteni, de végképp semmi kedve különböző lakkokat és alapozókat vásárolni? Akkor csak egy megoldás van: az új mindentudó ADLER Varicolor bevetése.
A teljes cikk letöltése...

 

2012.12.05.
ADLER - Spóroljunk az oldószerrel!

(Magyar Asztalos és Faipar 2012/08)

A bútorfelületeknek tökéletes megjelenésűnek, lágy tapintásúnak, ugyanakkor magas ellenállóképességűnek kell lenniük. Emellett egyre több bútorgyártó elvárja, hogy termékei gazdaságos és környezetkímélő anyagokból legyenek előállítva. Ezeket mind teljesíteni a lakkgyártók számára nagy elvárás.
A teljes cikk letöltése...

 

2012.10.07.
ADLER Nova-Solve

(Magyar Asztalos és Faipar 2012/10)

Az ADLER Nova-Solve mindent tud, amit egy oldószeres lakknak tudnia kell, és mégis eleget tesz a VOC-irányelveknek is. Így minden megrendeléshez gondtalanul felhasználható.
A teljes cikk letöltése...

 

2011.01.17.
A természetet érezhetővé és láthatóvá varázsolja: ADLER Legno-Öl

(Magyar Asztalos és Faipar 2010/11)

Az ADLER legújabb csúcsterméke egy kiváló minőségű, a természetes anyagok csoportjához kifejlesztett alternatíva. Az ADLER Legno-Öl egy természetes védő- és ápolóréteg, mindenekelőtt lakótéri bútorok, valafaburkolatok stb. számára.
A teljes cikk letöltése...

 

2009.02.11.
Egy kis luxus: ADLER Lignovit Platin

(Magyar Asztalos és Faipar 2009/1)

A fémes csillogás "menő", de a nemes optikai hatásért nem okvetlenül szükséges hideg fémet használni. Az Adler cég Lignovit Platin nevű új lazúrjával a divatos fa is sugározhat elegáns fémes csillogást. A lakkok, festékek és favédő anyagok Ausztriában piacvezető gyártója ezzel a modern és látványos változattal tovább szélesítette a faipari cikkek nemesítését szolgáló termékei választékát...
A teljes cikk letöltése...

 

2008.06.20.
Színtelen felületkezelő anyag nyílászárókhoz

(Magyar Asztalos és Faipar 2008/6)

Egy szenzációs újdonsággal hívta fel a figyelmet magára az ADLER a Ligno Novum kiállításon: elsőként fejlesztett ki és mutatott be olyan színtelen ablakbevonatrendszert, amely kitűnő ellenálló képességének köszönhetően gond nélkül alkalmazható kültéri felhasználásra. Sőt olyan kiváló védelmet biztosít, hogy a gyártó 5 éves garanciát nyújt hozzá. A HighRes®-technológián alapuló Aquawood Ligno+ bevonatrendszer kifejlesztése egy igazi mérföldkő az ablakgyártók számára!
A teljes cikk letöltése...

 

2008.02.06.
GLOBULUS fafajta Galíciából

(Magyar Asztalos és Faipar 2007/12)

A Galíciában honos Globulus fafajta tulajdonságai figyelemre méltóak. A kiváló minőség a helyszín jellegzetességeire vezethető vissza: talajszerkezet, rendelkezésre álló ásványi tápanyagok, klíma. Mindezek biztosítják a faanyag kiváló tulajdonságait. A Spanyolország észak-nyugati részéből származó Globulus a más tájakról (Ausztrália, Peru, Chile, Dél-Afrika) behozott anyaggal nem összehasonlítható. Ez utóbbi fafajták, pl. 'Eucalyptus grandis', a világ ablakgyártásában ugyancsak jelen vannak, de az általunk kínált Globulus anyaghoz semmi közük.
A teljes cikk letöltése...

 

2007.11.09.
Az ADLER szenzációs vizsgálati sikere

Fabevonó lakkok első olyan szállítója, aki favédelmi minősítéssel rendelkezik
Legjobb védelem szép ablakok számára: az ADLER fabevonók harmadik generációja.Ausztria piacvezető lakk-gyártója ismét sikeresen bizonyította innovációs vezető pozícióját is. Az Eberswalde-ben székelő Materialprüfanstalt Brandenburg anyagvizsgáló intézettel együttműködve, az ADLER ablakbevonók bevált háromrétegű változatát az eltelt évben a gyakorlatban alkalmazott rétegvastagságokban felhordva vizsgáltuk az EN 152 (faanyag színét elváltoztató gombák), ill. EN 113 (faevő gombák) szabványok előírásai szerint, és védő hatását sikerrel bizonyítottuk.

Vékonyabb réteg
A hagyományos rendszereket általában a favédő hatóanyagot 200 ÷ 250 g/m2 vastag rétegben tartalmazó bevonaton vizsgálják. Éppen ezért, ADLER tudatosan csupán 120 g/m2 vastagságú réteget bocsátott vizsgálatra.
Alapos gyakorlati tapasztalat és tanulmányok szerint, merítéssel vagy öntéssel végzett impregnálás során a faanyag felülete ennyi kezelő anyagot képes felvenni.

Pigment használata esetén is
Az ADLER gyárban vizsgáljuk az ablakkeret-bevonatok felhasználó-barát jellegét.A vizsgálatok gyakorlati jellegének következetes megtartása érdekében, színtelen impregnálás mellett, pigmentet tartalmazó terméket is vizsgáltunk. Az elmúlt évek során gyakorta feltételezték, hogy a pigmentet tartalmazó impregnáló keverékben a hatóanyag - a pigmenthez kötődve - a faanyag felületen marad, emiatt hatékonysága csökken. Az ADLER cég több éves gyakorlati tapasztalata ennek az állításnak ellentmond, és igazunkat most a vizsgálati eredmények "hivatalosan" is bizonyították.

A háromrétegű bevonatrendszer a vizsgálatok és a gyakorlat során is kiválónak bizonyult.Lépéselőny…
Más rendszerekhez képest, a három rétegű ADLER ablak-bevonó rendszer ezzel ismét lépéselőnyt nyert. Nemcsak ésszerűsége és alacsony alkalmazási költsége verhetetlen, a harmadik generáció hosszú hasznos élettartama is újdonság. Klaus VETTORI mérnök, az ablak- és faipari termékek osztályának vezetője az eredményt így kommentálja: "Garanciák ígérgetését tudatosan mellőzzük, annál is inkább, mert ezek a gyakorlat nyelvére nehezen lefordíthatók. Számos referencia-munka bizonyítja, hogy az anyagainkkal bevont ablakok az időjárás viszontagságainak tíz éven túl is helytállnak. Energiánkat a gyakran csak hosszabb szavatossági időt ígérő garanciák helyett inkább a rendszerek továbbfejlesztésére koncentráljuk."

Átfogó megoldások
Családi vállalkozásunk kompetenciáját és újító készségét nagyra értékelő ügyfeleink - az utóbbi években tekintélyesre gyarapodott – tábora bizonyítja, hogy jó úton járunk. A Tirol-ban székelő vállalat nemcsak egyszerűen lakk-gyártó. Készek vagyunk üzleti partnereinkkel új megoldásokat kidolgozni a fa felületek védelmére és dekorálására. Már 70 éve így dolgozunk. Győződjön meg az eredményről!

 

2007.08.24.
Tolnai népújság
Európai színvonalat képvisel a Pál-fa Kft.

Cégünk, a Pál-Fa Kft. 1995-ben alakult. Fő profilunk a nyílászárógyártással foglalkozó asztalosok minőségi alapanyagokkal való ellátása. Kezdetben faanyagot és vasalatokat értékesítettünk, mára ez kibővült felületkezelő anyagokkal és tömítőanyagokkal. Mindig igyekeztünk a megrendelőinket a legjobb minőségű alapanyagokkal ellátni, ezért a partnereink is a legnagyobb osztrák és német alapanyaggyártók közül kerültek ki. Megbízható kereskedelmi kapcsolatokat építettünk ki, neves külföldi beszállítókkal, akik meghatározói az európai piacnak. Az általunk forgalmazott nyílászáró-alapanyagok tartozékai és kiegészítői a mai ablakgyártók minőségi termékeinek. Faanyagokból elsősorban 3 rétegben ragasztott ablak- és ajtófrízek, festékben a kül- és beltéri felületkezelésben is a legjobb minőséget képviselő Adler család termékeit, vasalatban a Siegenia-Aubi termékcsaládot kínáljuk. Valamint minden olyasmit, ami egy nyílászáróhoz csak szükséges lehet, így tömítőanyagban a Ramsauer cég szilikonjait és purhabjait forgalmazzuk.
Dinamikusan fejlődő vállalatunknak ma már egyre több megrendelője van. Saját raktárkészletünknek köszönhetően vevőinket várakozás nélkül, azonnal ki tudjuk szolgálni. Ügyfélkörünk elégedett kiszolgálását dolgozóink 2 telephelyről biztosítják. A legmagasabb európai mércével is mérhető minőségi termékeket és szolgáltatást kívánjuk nyújtani vevőkörünknek.
Várjuk megtrendelőinket szekszárdi telephelyünkön a Bogyiszlói út 4. alatt hétfőtől péntekig 7:30-tól 16 óráig, vagy a 74/529-771-es telefonszámon.

 

2007. január
Adler Aktuell

Eine traurige Nachricht erreichte uns Anfang Dezember: Unser langjähriger Geschäftsportner in Ungarn, Herr Gabor Pal, ist noch kurzer, schwerer Krankheit verstorben. Herr Pal war ein überzeugter ADLER-Fan und treuer ADLER-Kunde. Er hat sich für den Vertrieb von ADLER-Produkten in Ungarn ganz besonders eingesetzt.
Aber nicht nur auf geschäftlicher Ebene haben wir Herrn Pal geschätzt, er wurde im Laufe der Jahre zum Freund des Hauses und zeichnete sich durch seine Menschlichkeit aus. Wir alle sind erschüttert und trauern mit seinen Angehörigen und Freunden. Wir werden Herrn Pal immer in bester Erinnerung behalten.

Noch wenige Wochen vor seinem Tod hatte eine ADLER-Delegation Herrn Pal besucht und Genesungswünsche und
Geschenke aus Tirol überbracht.

 

2006. december
Magyar Asztalos és Faipar c. folyóirat, 2006. december

Gábor 1996-tól dolgozta bele magát igazán a magyar faiparba, amikor is feleségével és öccsével édesapjuk asztalosműhelyéhez kapcsolódva megalapította a Pál-fa Kft.-t Szekszárdon. A cég nyílászáró gyártó cégek alapanyag-beszállítójaként ért el komoly eredményeket mind régiós, mind országos viszonylatban. Fő tevékenységi területe az élfa, az Adler felületkezelő anyagok, tömítőanyag- és vasalatforgalmazás, amely területen országszerte széles vevőkört szolgál ki. Gábor nemcsak a szakmai munkát tartotta kézben, a csapatot, a vevőkört, a partnereket is összetartotta, akár a szabadidejét is a cél érdekébe állítva. Február végén még együtt szánkóztunk Tirolban az általa szervezett út egyik izgalmas esti programja keretében, irányította a csapatot, szervezte a programokat, ügyelt a jó hangulatra.
A szakmai program keretében pedig kutatta a jövőt, milyen ablakrendszerek, milyen felületkezelések lesznek a meghatározóak, eladhatóak a következő években a piacon. Jól látta előre a folyamatokat, felkészült a következő évek szakmai kihívásaira. De sajnos az elkövetkezendő hónapok olyan fordulatot produkáltak, amelyeket nem látott előre.
Pál Gábort hosszan tartó súlyos betegsége után december 7-én hozzátartozói, barátai, szaktársai kisérték utolsó útjára Szekszárdon, az újvárosi temetőben.

 

2006. április 3.
Február végén az ausztriai Adler felületkezelő anyagokat gyártó cég vendégeként a szekszárdi Pál-Fa Kft. és a Budapesti Top Color Kft. szervezésében közel 70 magyarországi ablak-ajtó gyártással foglalkozó vállalkozó vehetett részt egy 3 napos tanulmány úton, elsősorban ezen szerkezetek felületkezelésében való jártasságukat továbbfejlesztendő.
A cikk itt letölthető pdf formátumban.

 

2006. január 26.
2006. február 27-től március 1-ig szakmai kirándulást szervez a Pál-fa Kft. az Adler céghez Ausztriába.
A meghívó itt letölthető és kinyomtatható pdf formátumban.

 

2006. január 26.
Szakmai továbbképzés az ADLER-nél

Az ADLER festék gyár nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi forgalmazói továbbképzésére.
Az idén január 15.-én és 16.-án került megrendezésre az éves, immár tradicionális szakmai felkészítés.
Bemutatásra került a Dr. Keiler és csoportja által létrehozott promix-szisztéma, amely 4 évi kísérletezés és komoly munka eredménye.
Az említett festékkeverőállomás professzionális alkalmazásra készült és minden elemet tartalmaz, ami a színes festék gyors, biztonságos és egzakt előállításához szükséges.

 

2005. augusztus 18.
Szeptember 7 és 10 között a Ligno Novum apropóján Sopron ismét az asztalosok találkozóhelyévé válik. A 15. faipari szakkiállításon az ADLER-gyár jóvoltából a Pál-fa Kft. is részt vesz a vizes- és oldószeres faipari pácokkal, lakkokkal és lazúrokkal. Az ADLER standja az E pavilonban a 725-ös helyen található ( helyszín 1, helyszín 2 ). Részletes információk találhatók a www.ligno-novum.hu honlapon.

 

2005. április 16-17.
Az április 16-17-i hétvégére időzített szekszárdi lakásvarázs faipari kiállítás esetére abszolút bejött a címben jelzett közmondás jelentése. A helyi faipari vállalkozók összefogtak és megcélozták a helyi piacot egy saját szervezésű kiállítással és családi hétvégével, a másik fél pedig gondoskodott a kitűnő időről és rettentően jó látogatottságról.2005. március 8.
Lakásvarázs 2005, kis­mesterek napja címmel kétnapos fa- és építoipari kiállítás nyílik a szekszárdi sportcsarnokban április tizenhatodikán. A megye asztalosmunkáit felvonultató rendezvény a családoknak egész hétvé­gés programot kínál...

   
    kezdőlap | honlaptérkép | fórum | elérhetöség

Pál-fa Szárító és Kereskedelmi Kft.
7100 Szekszárd, Bogyiszlói út 4.
Pál-fa Szárító és Kereskedelmi Kft. (c) 2005-2017. Minden jog fenntartva!

 
 
Pál-fa Szárító és Kereskedelmi Kft. Münchinger: Kitünő faanyagok Siegenia-Aubi: Minőségi vasalatok, hagyományos és speciális fa és műanyag nyílászárókra, kiegészítőkkel Adler: Fából készült ablakok és ajtók tökéletes felületkezelése Agero: Árnyékolástechnika felsőfokon Merlin: Légnedvesítés mikroporlasztással Ramsauer: Minősített tömítőanyagok Hogger: A teljes körű belsőajtó rendszer